Er komt een middelbareschool binnen het vrijeschoolonderwijs in Arnhem

Leerpark Arnhem start vanaf volgend schooljaar met vrijeschoolonderwijs. Dit jaar wordt hierop voorbereid. Met deze verandering speelt de school in naar de stijgende vraag van deze vorm van onderwijs die er momenteel in de regio is. Dit meldt RhedenNieuws.

Bij het vrijeschoolonderwijs staat de ontwikkeling van het kind, dus het denken, voelen en handelen, centraal. Deze vorm van onderwijs wil aansluiten bij de beleving van kinderen. Daarnaast wordt er ingezet op het behalen van een passend diploma van het kind, waarbij het diploma gericht is op een brede en evenwichtige persoonsvorming.

Vrijescholen

Momenteel zijn er in Arnhem twee vrijescholen in het basisonderwijs. Op dit moment moeten deze leerlingen uit de regio van Arnhem nog ver reizen om naar een middelbare school te gaan met deze schoolvorm, zoals naar Nijmegen, Zutphen of Zeist.

Initiatiefgroep

Renate Spreij en Gijs Meijer, ouders, hebben vanuit hun initiatiefgroep Waldorfcollege het schoolbestuur benaderd met de vraag om ook een middelbare school binnen het vrijeschoolonderwijs te vormen. Nu is dit een feit: in het schooljaar 2023-2024 zal het voortgezet onderwijs binnen deze schoolvorm worden gestart in Arnhem.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer