Vmbo'ers wekelijks één dag naar het mbo voor hulp personeelstekort in techniek

Het Tabor College d’Ampte en het Horizon College Hoorn hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. 19 vmbo-leerlingen van Dampten zullen na de zomervakantie één dag per week lessen gaan volgen op het mbo. Met de zogeheten tech-mavo willen de scholen een steentje bijdragen aan de oplossing van het personeelstekort in de technieksector. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. 

Met deze tech-route verwacht Vincent Swier van het Tabor College de mavoleerlingen beter te ondersteunen in de overgang van de middelbare school naar het beroepsonderwijs. Docent Pieter Schouten meent dat het van belang is om meer leerlingen enthousiast te maken voor de technieksector. “We hebben veel mensen nodig in de techniek. Het is belangrijk om leerlingen een goed beeld te geven van de verschillende beroepsopleidingen.”

Versnelde route 

Een ander voordeel aan de tech-mavoroute is dat er een jaar versneld gedaan kan worden. Leerling Martijn Groot: “Ik merk dat de school heel flexibel is naar leerlingen toe. Vakken waar je goed in bent, kun je versneld afronden, waardoor je meer tijd hebt om te focussen op vakken waar je misschien wel meer moeite mee hebt.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk