Normal_studenten_diploma_afstuderen

Ook dit jaar organiseert het Aanvalsteam Arbeidsmarkt een campagne voor Zeeuwse eindexamenscholieren. De komende weken ontvangen alle geslaagden bij hun diploma een brief die ze warm maakt voor een (toekomstige) baan in Zeeland. Dit meldt provincie Zeeland.

Alle middelbare scholen in Zeeland doen mee aan de campagne. De campagne heeft als thema ‘The Class of 2019’ en bestond onder andere uit een pen met succeswens voor de scholieren bij de start van hun examens. Halverwege de examenperiode werden alle Zeeuwse scholieren en studenten via social-media nogmaals succes gewenst met de laatste loodjes. Daarbij werden ze geattendeerd op evenementen tijdens de Zeeuwse week van de arbeidsmarkt, waarin ze kennis konden maken met werkgevers, banen en stages in Zeeland.
 
Inspanningen van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt zijn niet alleen gericht op scholieren die de provincie verlaten. Het team wil juist ook de jongeren die voor een opleiding in Zeeland kiezen een warm welkom geven. Daarom draagt het Aanvalsteam ook bij aan het Kick-off festival dat 21 augustus gehouden wordt voor eerstejaars studenten van zowel Scalda, HZ University of Applied Sciences en de University College Roosevelt. Zie kickofffestival.nl voor meer informatie en over de Line-up.
 
Er zijn volop banen in Zeeland. Met de campagne wil het Aanvalsteam Arbeidsmarkt -waarin onderwijs, overheden en bedrijfsleven vertegenwoordigd zijn- Zeeland onder de aandacht brengen en houden bij jongeren die van school gaan. Doel is om jongeren kennis te laten maken met de mogelijkheden van werken en wonen in Zeeland, zodat ze kiezen voor een studie of baan in Zeeland of -na hun studie- terugkomen naar Zeeland.
 
Door: Nationale Onderwijsgids