Geslaagde eindexamenleerlingen hangen door het hele land de vlag uit

Overal in het land hangen vlaggen en schooltassen uit voor de geslaagde eindexamenkandidaten van het vmbo, havo en vwo. Leerlingen van vmbo-kader en -basis zitten nog wat langer in spanning; zij krijgen de uitslag pas volgende week woensdag.

Volgens het ministerie van OCW is het bekendmaken van de uitslagen goed verlopen. "We hebben geen signalen gekregen dat er ergens problemen zouden zijn met het doorgeven van de uitslag", aldus een woordvoerder. Onderwijsminister Dennis Wiersma laat op Twitter weten "alle geslaagde leerlingen van harte te feliciteren met deze knappe prestatie!". "Voor de leerlingen die de komende weken hun uitslagen krijgen: nog even volhouden dan gaan we het samen vieren!"

LAKS

Ook het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) feliciteert de geslaagden: "De scholierenvereniging wenst iedereen die nog even moet succes en iedereen die geslaagd is, een fijne en welverdiende vakantie!"

Geslaagden

In totaal deden dit jaar ruim 188.000 leerlingen examen. In het vmbo waren dat er 92.000, op de havo's bijna 55.000 en in het vwo bijna 41.000. Hoeveel leerlingen landelijk zijn geslaagd wordt donderdag nog niet bekendgemaakt, maar pas in het najaar. Volgende week maandag begint het tweede tijdvak van de eindexamens. Dit is bedoeld voor leerlingen die in het eerste tijdvak niet al hun examens hebben gemaakt of die een examen herkansen.

Door: ANP