Lege schoolklassen in Zeeland vanwege griep en corona

Op verschillende basisscholen in Zeeland zorgen griep en corona voor grote problemen. Schoolklassen kunnen niet naar school komen omdat de juf of meester ziek is en vanwege het grote personeelstekort zijn er geen vervangers beschikbaar. Bestuurders zoeken naar oplossingen, zelfs de vierdaagse schoolweek is een scenario dat op tafel ligt. Dat meldt Omroep Zeeland. 

“Regelmatig zitten er groepen thuis”, vertelt Pim van Kampen, bestuurder van de Albero scholen. Het probleem wordt voornamelijk veroorzaakt door de griep en in een enkel geval door corona. De scholen proberen zo creatief mogelijk naar oplossingen te zoeken. “Sommigen hebben een mailing uitgedaan om ouders te vragen of ze nog een pabo-diploma hebben liggen en of ze een dagje willen invallen.”

Vierdaagse schoolweek 

“We gaan nu kijken of we docenten van muziekscholen of sportdocenten kunnen inzetten. Op die manier krijgen de kinderen toch nog goed onderwijs. Vanuit de Randstad hoor ik verhalen over een vierdaagse schoolweek. Dat willen we niet, maar het is wel een scenario dat we bespreken”, aldus Van Kampen.

“Dat er regelmatig mensen thuiszitten vanwege ziekte is een gegeven. Dat er in de komende jaren meer mensen met pensioen gaan ook. Dus we zijn echt naar alternatieven aan het zoeken. Want onze kinderen verdienen goed onderwijs,”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk