Week 44: Joodse school weer open, gevaren vapen en gevaarlijke eindtoets

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Joodse school Cheider weer open na verbeteren beveiliging

De Joodse school Cheider ging vrijdag na vier dagen weer open. Volgens het schoolbestuur is de veiligheid van de leerlingen zodanig verbeterd dat er weer fysiek lesgegeven kan worden.

Dinsdag: Onderzoek naar oud-bestuurder vanwege rol Indonesische zorgstudenten

Zorggroep Drenthe gaat een onderzoek doen naar de rol van de voormalige voorzitter van de raad van bestuur van de zorgorganisatie. De voormalige voorzitter zorgde er namelijk voor dat er zorgstudenten uit Indonesië bij de organisatie kwamen werken.

Woensdag: Leerling racet over snelweg, rijinstructeur ontvangt 574 euro boete

Een rijinstructeur heeft een boete van honderden euro’s ontvangen omdat de leerling die hij op dat moment lesgaf veel te hard reed en onnodig slingerde op de linkerrijstrook. Dit gebeurde dinsdag op de A2 tussen Boxtel en Den Bosch. 

Donderdag: Artsen staan voor de klas om kinderen te wijzen op gevaren van vapen

Artsen maken zich grote zorgen om vapende kinderen. De artsen willen niet langer toekijken en niets doen tot de kinderen in het ziekenhuis belanden. Daarom zoeken de 230 artsen de scholieren de komende weken zelf op om ze te waarschuwen voor de gevaren van de e-sigaret.

Vrijdag: 'Eindtoets basisonderwijs gevaarlijk voor ontwikkeling leerlingen'

Met de eindtoets in het basisonderwijs wordt vaak de kwaliteit van het onderwijs beoordeeld. Hoe hoger de score van de eindtoets, hoe beter de kwaliteit van het onderwijs op die school. Maar, zo stelt toetsexpert Karen Heij, deze eindtoets zou niet voor dat doeleinde gebruikt moeten worden. Daarbij zou deze manier van toetsen geen meerwaarde hebben voor leerlingen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk