Normal_cyber__hack__pc__security__internet

De Radboud Universiteit is tussen 27 november en 7 december vijf keer slachtoffer geworden van een DDoS-aanval. Hierbij was het netwerk circa een uur lang slecht bereikbaar voor medewerkers en studenten. Tijdens één cyberaanval moest een tentamen geannuleerd worden. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De eerste aanval vond plaats op woensdag 27 november. Bij alle aanvallen was het netwerk circa een uur lang slecht bereikbaar voor medewerkers en studenten. Op 29 november kon het digitale tentamen van de studie Informatica niet doorgaan vanwege een cyberaanval. 
 

Nog geen structurele oplossing

Een woordvoerder van de Radboud Universiteit zegt tegen het AD dat de universiteit naar verwachting aangifte gaat doen bij de politie. Ook wordt onderzocht wie er verantwoordelijk is voor de aanvallen. De universiteit geeft aan bezig te zijn met een structurele oplossing, maar kan niet uitsluiten dat er de komende tijd ook nog DDoS-aanvallen zullen plaatsvinden.
 

DDoS-aanval

Bij een DDoS-aanval wordt er in korte tijd een grote hoeveelheid verkeer naar een server van een website gestuurd. De server raakt dan overbelast, waardoor een website heel traag kan worden of offline kan gaan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids