Normal_logo_week_van_de_liefde

Van 11 tot en met 15 februari 2019 is het weer De Week van de Liefde. Middelbare scholen en mbo-instellingen maken dan op een laagdrempelige en leuke manier kennis met lesgeven over relaties en seksualiteit. De week wordt georganiseerd Soa Aids Nederland en Rutgers samen met GGD’en. Dit meldt SOA Aids Nederland.

“Scholen hebben een essentiële rol in de seksuele vorming van jongeren. Door structureel aandacht te besteden aan het thema relaties en seksualiteit worden jongeren (on- en offline) weerbaarder, weten ze beter hun grenzen aan te geven en leren ze op een positieve en gezonde manier omgaan met seksualiteit”, licht Sanna Maris, programmamanager Seksuele Vorming bij Rutgers, toe. 
 

Seksuele vorming

Lesgeven over relaties en seksualiteit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Zo is het creëren van een veilige sfeer in de klas belangrijk. Ongemakkelijkheid met het onderwerp kan bij leraren zelf een drempel vormen. Zij kunnen dan een training Seksuele Vorming volgen, waarin praktische handvatten worden gegeven om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken. De training wordt vanuit de meeste GGD’en aangeboden voorafgaand aan de Week van de Liefde. 
 

Week van de Liefde

Scholen kunnen zich online aanmelden voor de Week van de Liefde. Ze ontvangen dan een pakket met gadgets voor aankleding van de school en kunnen trainingen volgen om de lessen seksuele vorming goed te geven. Deelnemende scholen worden gestimuleerd om tijdens de Week minimaal één les over relaties en seksualiteit te geven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids