Normal_kunst_verf_kwast_schilderen

In 2019 heeft de Akademie van Kunsten ruimte voor tien nieuwe leden. Daarom roept zij iedereen op nominaties in te dienen. Dit kan tot 1 oktober 2018. Er worden leden gezocht vanuit alle kunstdisciplines, of het nu dans, theater, beeldende kunst, muziek, film, literatuur, digitale kunst of iets anders betreft. Dit meldt de Akademie van Kunsten.

Leden van de Akademie van Kunsten hebben zich bewezen in hun vak en willen een bijdrage leveren aan het werk van de Akademie: door de stem van de kunsten te vertolken in de samenleving en door de wisselwerking tussen kunst en wetenschap te stimuleren.
 
Geïnteresseerden kunnen de formulieren voor nominaties downloaden van de website van de Akademie van Kunsten. De nieuwe leden van de Akademie van Kunsten worden in maart 2019 geïnstalleerd.
 
De Akademie van Kunsten is opgericht in 2013 en heeft nu 50 leden, die elk vijf jaar lid blijven. De Akademie heeft tot doel de stem te vertolken van de kunsten in de Nederlandse samenleving (inclusief de politiek) en het bevorderen van de interactie tussen de kunsten onderling, de kunst en de maatschappij en tussen wetenschap en kunst. De Akademie is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids