Normal_laptop-2562325_960_720

Eind mei zijn er twee NWO calls gepubliceerd voor de uitvoering van de Nationale Wetenschapsagenda. De call Onderzoek op Routes door Consortia en een call voor Matchmaking-bijeenkomsten. Dit meldt ZonMw.

Samengestelde meerjarige consortia worden via de 25 NWA-routes gestimuleerd om kennis voor wetenschappelijke doorbraken voor maatschappelijke opgaven te ontwikkelen. Voor deze call kunnen aanvragen ingediend worden door een consortium. Er worden drie categorieën van deelnemers aan een consortium onderscheiden: hoofdaanvrager, medeaanvrager en cofinanciers.
 

Hoofdaanvrager

 
De hoofdaanvrager dient namens het consortium de aanvraag in. Onderzoekers van de volgende instellingen kunnen als hoofdaanvrager optreden: Nederlandse universiteiten, universitaire medische centra, KNAW- en NWO-instituten, hogescholen en TO2-instellingen. Ook onderzoekers van het Nederlands Kanker Instituut, het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek te Nijmegen, de Dubble-bundellijn bij de ESRF te Grenoble, NCB Naturalis, ARCNL en Prinses Maxima Centrum kunnen aanvragen indienen. De hoofdaanvrager mag per ronde slechts 1 aanvraag indienen. Hij/zij kan daarnaast maximaal 1 keer als medeaanvrager deelnemen aan een ander consortium.
 
Het opnemen van maatschappelijke partijen in het consortium wordt aanbevolen, omdat onderzoeksvoorstellen onder meer beoordeeld worden op de mate van betrokkenheid van maatschappelijke partijen. 
 
De deadline voor het indienen voor de call NWA-ORC is 11 september 2018. Voor de Matchmaking call kan doorlopend worden ingediend. Op dinsdag 26 juni organiseert NWO van 15.30-16.30 uur een webinar over het onderzoeksprogramma. Meer informatie hierover op: www.nwo.nl/nwa.\
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids