Normal_wetenschap_onderzoek_research_scheikunde

De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) schrijft een prijsvraag uit om de wetenschapsagenda online te visualiseren. De wetenschapsagenda wordt nu voor Nederland opgesteld. Deze agenda zal thema's en onderzoekvragen bevatten waar heel Nederland zich de komende jaren op gaat richten.In totaal zijn er 11.700 vragen aan de wetenschap ingediend. Dat meldt de NWA.

Alle vragen die zijn ingediend aan de wetenschap zijn onderverdeeld in thema's. De vragen kunnen van belang zijn voor de wetenschap zelf, voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken of voor het benutten van economische kansen. Het secretariaat van de NWA wil al het materiaal dat de agenda tot nu toe heeft opgeleverd op een aantrekkelijke manier toegankelijk maken voor verschillende doelgroepen. Daarom schrijft de NWA een prijsvraag uit voor diegene die de verzamelde gegevens op een zo aantrekkelijk mogelijk en toegankelijke manier weet te ontsluiten en waarbij het mogelijk moet zijn om een 3D weergave binnen de gegevens te navigeren.

Tussen de oplossingen wordt gezocht naar creativiteit en innovatieve analyse- en visualisatietechnieken. De winnende visualisatie wordt beloond met een bedrag van 2500 euro alsmede een rol in het afsluitende festival waar de NWA wordt gepresenteerd. Deelname staat open voor iedereen. 

© Nationale Onderwijsgids