Normal_h

Remco Campert ontving gistermiddag de Akademie van Kunstenpenning, voor zijn bijdrage aan de kunsten. De penning werd aan hem overhandigd door Gijs Scholten van Aschat, voorzitter van de Akademie van Kunsten. Dit meldt de KNAW.

Hij prees het werk van Campert als 'een spiegel van zijn tijd. Verschillende naoorlogse generaties zijn met zijn literatuur opgegroeid en verscheidene van zijn prachtige zinnen zijn gemeengoed geworden in menig huishouden. Met een ogenschijnlijke maar onnavolgbare eenvoud weet Campert een bijzonder levensgevoel te vangen.'
 
De Akademie van Kunsten heeft de penning in het leven geroepen voor mensen die zich in Nederland zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de kunsten. De penning is van en voor kunstenaars en ontworpen door Irma Boom. Hij zal tweejaarlijks worden uitgereikt. Remco Campert is de eerste laureaat.
 
De Akademie van Kunsten is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en is in 2014 opgericht. Zij heeft 50 leden. De Akademie van Kunsten is de plek voor debat over de waarde van kunst in de samenleving en over de relatie tussen kunst en wetenschap. De Akademie van Kunsten bestaat uit leden die uit de hele breedte van de kunsten afkomstig zijn en heeft tot doel het vertolken van de stem van de kunsten in de Nederlandse samenleving en het bevorderen van de interacties tussen wetenschap en kunst. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids