Comeniusfestival voor hoger onderwijsvernieuwers gaat door ondanks hack

Het ComeniusFestival op 1 maart gaat door onder de vlag van de KNAW. Door een hack van de servers bij NWO kan het NRO, waar het ComeniusNetwerk door wordt ondersteund, het festival momenteel zelf niet verzorgen. Dit meldt de KNAW.

Het programma met diverse thema’s van onderwijsvernieuwing start om 13.00 uur (inloop vanaf 12:30 uur). Met dit online evenement vieren we met jullie de ruimte voor hoger onderwijsvernieuwing in het hoger onderwijs. Minister Van Engelshoven (OCW) reikt tijdens het ComeniusFestival de eerste Nederlandse Hogeronderwijspremie uit.
 
Het thema is ‘samen vernieuwen’ waarmee we het belang willen benadrukken van inclusief teamwerk om tot succesvolle onderwijsinnovaties te komen. Succesvol innoveren doe je namelijk in een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, disciplines, expertises, sociale en culturele achtergronden. De synergie en uitdagingen in jullie team heb je ongetwijfeld ervaren in je eigen innovatieproject of het vormgeven van digitaal onderwijs. 
 
Festivalmakers delen deze middag kennis over onderwijsinnovaties in ComeniusCircles, TeacherTalks of gaan met je aan de slag via tracés van het netwerk. Aan het eind van de middag wordt voor het eerst de Nederlandse Hogeronderwijspremie 2021 uitgereikt door de Minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Zo wil minister Ingrid van Engelshoven bijdragen aan het erkennen en waarderen van hoger onderwijs en onderwijsverbetering verder stimuleren. Het belooft een feestelijke middag te worden! 
 

Aanmelden

Geef je via de website van het Comeniusnetwerk op als festivalganger en nodig je collega’s en andere geïnteresseerden uit om het festival online bij te wonen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids