Acht topwetenschappers winnen Ammodo Science Award 2021

Acht mid-career wetenschappers zijn de winnaars van een Ammodo Science Award 2021. Dat heeft Ammodo vandaag bekend gemaakt. Zij ontvangen ieder een geldbedrag van 300.000 euro. Dat geld kunnen ze de komende jaren gebruiken om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Dit meldt de KNAW.

De winnaars van een Ammodo Science Award zijn: Annemieke Aartsma-Rus, Patricia Dankers, Lisa Herzog, Walter Immerzeel, Rivke Jaffe, Christian Lange, Floris de Lange en Louis Vermeulen.
 

Over de Ammodo Science Award

De Ammodo Science Award for fundamental research is bestemd voor excellente, internationaal erkende mid-career wetenschappers die werkzaam zijn in Nederland en niet langer dan vijftien jaar geleden zijn gepromoveerd. Verdeeld over vier wetenschapsdomeinen (Biomedical Sciences, Humanities, Natural Sciences en Social Sciences) wordt iedere twee jaar aan acht laureaten elk een geldprijs van 300.000 euro toegekend. Dit bedrag kan de laureaat naar eigen inzicht besteden aan een fundamenteel wetenschappelijk onderzoeksproject. 
 
De Ammodo Science Award for fundamental research is een initiatief van Stichting Ammodo. De KNAW draagt zorg voor het nominatie- en selectieproces. 
 

Over Ammodo

Ammodo ondersteunt kunst en wetenschap. Samen met gerenommeerde partners initieert, ontwikkelt en ondersteunt Ammodo grensverleggende projecten binnen de beeldende kunst, podiumkunst en fundamentele wetenschap. Door excellente kunstenaars en wetenschappers ruimte voor verdieping te bieden en een bijdrage te leveren aan de zichtbaarheid van hun werk, stimuleert Ammodo de ontwikkeling van kunst en wetenschap. Voor meer informatie, zie www.ammodo.org. 
 
Juliette de Wijkerslooth (directeur van Ammodo) over de Ammodo Science Award:
“Het afgelopen jaar werd het belang van wetenschappelijk onderzoek misschien wel zichtbaarder dan ooit. Naast toegepast onderzoek is fundamenteel onderzoek - de zoektocht naar kennis zonder gericht te zijn op specifieke oplossingen - ook cruciaal voor de verruiming van onze kennis en daarmee voor de vernieuwing van de samenleving. Ammodo reikt dan ook met trots voor de vierde keer de Ammodo Science Award for fundamental research uit. We zijn verheugd om acht topwetenschappers de mogelijkheid te bieden om nieuwe wegen te verkennen in hun door nieuwsgierigheid gedreven onderzoek.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids