Logo_b43b7095-e452-482a-8969-fed9a50393a8_wur_rgb_standard

Wageningen University & Research is de groenste en duurzaamste universiteit ter wereld. Dat blijkt uit de nieuwste GreenMetric ranking van de Universitas Indonesia (UI). Andere Nederlandse universiteiten in de top 100 zijn de Rijksuniversiteit Groningen (11), TU Delft (22) en de Universiteit Leiden (49). Dit meldt Wageningen University & Research.

Wageningen scoort onder andere goed op het onderdeel ‘waste’. Daarin werd het maximaal aantal punten gehaald. In de categorie ‘transportation’ zijn de minste punten behaald. De grootste stijging ten opzichte van vorig jaar is te zien bij de onderdelen ‘setting and infrastructure’ en ‘energy and climate change’. Vorig jaar bekleedde WUR nog een derde plaats in de ranking.
 
Jaarlijks wordt de GreenMetric Ranking opgesteld door de Universitas Indonesia. Dit jaar onderzocht de universiteit 619 deelnemende universiteiten uit 76 landen. Elke instelling werd beoordeeld op ‘setting and infrastructure', 'energy and climate change', 'waste', 'water', 'transportation' en 'education.’ De universiteit die het best scoort in alle categorieën mag zich een jaar lang de groenste en duurzaamste van de wereld noemen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids