Winnaars wetenschapsprijs James Lind Prijs 2021 bekend

Onderzoekers Pol Grootswagers en Iris Rijnaarts hebben de James Lind Prijs 2021 in ontvangst genomen. De onderscheiding erkent en ondersteunt wetenschappelijke onderzoeken naar fysiologisch actieve (voedings)stoffen en moedigt toepassingen ervan in de praktijk aan die de samenleving gezondheidswinst kunnen opleveren. Dit meldt NPN.

Grootswagers kreeg de wetenschapsprijs voor het onderzoek ‘Een nieuw drinkvoedingsproduct, met wei-eiwitten, vrij vertakte aminozuren en ursolzuur voor ondervoede ouderen’ . Rijnaarts pakte de award voor de toepassing ‘Personalized Nutrition & Health Living Lab more Fiber: Vezel-Up studie’.  De wetenschappers van Wageningen University & Research hebben de prijs te danken aan het oordeel van de vakjury en een stemming van het publiek. 
 

James Lind Prijs

De James Lind Prijs is een wetenschapsprijs die in het leven is geroepen door NPN, de branchevereniging voor voedingssupplementen. Naast een award en een oorkonde ontvingen Grootswagers en Rijnaarts een cheque ter waarde van 10.000 euro te besteden aan nader onderzoek naar de rol van fysiologisch actieve (voedings)stoffen. De winnaars worden aangemoedigd om door te gaan met baanbrekende onderzoeken en effectieve toepassingen in het dagelijks leven.
 
Door: Nationale Onderwijsgids