Coffee Corners Universiteit Twente introduceren herbruikbare koffiebekers

Zin in goede koffie of thee op de UT campus? Vanaf deze lente kan dat op de Universiteit Twente in een Billie Cup! Cateraar Appèl voert dit systeem met herbruikbare bekers in bij alle coffee corners vanaf maandag 21 maart. De Billie Cup vervangt de huidige wegwerpbekers. Dankzij het nieuwe systeem bespaart de UT naar verwachting jaarlijks ruim 90.000 wegwerpbekers: een mooie stap op weg naar een duurzame campus. Dat meldt de Universiteit Twente. 

Het invoeren van de Billie Cup past bij de ambitie van de UT om de hoeveelheid afval die we op de campus produceren te verminderen. In 2030 wil de UT een ‘waste free campus’ realiseren. Het verminderen van het aantal wegwerpbekers is extra belangrijk, omdat die moeilijk of niet recyclebaar zijn en daarom vrijwel altijd in de verbrandingsoven belanden. En dat terwijl de productie van wegwerpbekers wel energie en grondstoffen kost. Dat is natuurlijk niet duurzaam. Een Billie Cup gaat daarentegen jaren mee, en is op het einde van zijn levensduur goed recyclebaar.

Billie Cup 

De Billie Cup wordt al op meer locaties in Nederland en België gebruikt, waaronder verschillende universiteiten en hogescholen. Een op de UT gekochte beker kan je ook daar gerust omruilen voor een nieuwe – en andersom natuurlijk. Op billiecup.be vind je meer informatie en een overzicht van alle locaties.

Billie Cup is een systeem met herbruikbare, inwisselbare bekers. Bij een eerste bestelling betaal je 1 euro borg en krijg je je drankje in een Billie Cup in plaats van een wegwerpbeker. Haal je later een nieuw drankje? Dan ruil je je Billie Cup kosteloos om voor een schoon exemplaar. 

Door: Nationale Onderwijsgids