Normal_erasmus_universiteit

De Erasmus Universiteit (EUR) in Rotterdam houdt op 24 mei open huis. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan organiseert de universiteit minicolleges, workshops, demonstraties en rondleidingen voor het publiek. Die dag worden op campus Woudestein ook de Generation Games gehouden, meldt de universiteit.

Het Erasmus Campus Festival heeft als motto 'Doe eens een dag wetenschap en sport'. Alle faculteiten en afdelingen van de EUR doen mee en organiseren korte activiteiten over interessante onderwerpen. Bezoekers kunnen zo kennismaken met de universiteit en de vernieuwde campus en meedoen met verschillende experimenten, spellen en bezichtigingen.

Zo wordt in de proefrechtbank een zitting nagespeeld door echte rechters, advocaten en een officier van justitie. Het publiek mag over de zaak meedenken en oordelen. Voor de kinderen is er de kinderuniversiteit met lessen die normaal alleen op basisscholen worden gegeven. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onderzoek doen tijdens het spel Expeditie Moendoes of een college volgen over de geschiedenis van Rotterdam of de werking van de hersenen.

Bij de Generation Games op Woudestein doen teams van verschillende generaties mee aan verschillende sporten zoals judo, korfbal en schaken en de Generation Games Tienkamp. Het volledige programma van het Campus Festival is te bekijken op www.eur.nl/opencampus.

© Nationale Onderwijsgids