Nieuwe vrienden gezocht voor Rotterdams Onderwijs en Rijndam Revalidatie

Dinsdag 30 november organiseerde Rijndam Revalidatie ‘het Innovatiefestival’ om de bouw van het nieuwe Rotterdams Onderwijs en Revalidatiecentrum (het ROeR) te vieren. Tijdens dit online festival vond de aftrap plaats voor de fondsenwerving van de Stichting Vrienden van Rijndam. Medewerkers en vrienden van de stichting werden op het festival meegenomen in de wereld van de nieuwste zorginnovaties en technologieën op het gebied van kinderrevalidatie. Dit meldt Vrienden van Rijndam Revalidatie.

Binnen twee jaar staat aan de Hazelaarweg in Rotterdam een prachtig, fris en ruimtelijk gebouw,  speciaal ontworpen voor de combinatie kinderrevalidatie en onderwijs. In dit centrum gaat Rijndam verder samenwerken met mytylschool de Brug en tyltylschool Rotterdam van stichting BOOR. “In het ROeR willen we kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de beste zorg bieden”, geeft Mendy Verburg, fondsenwerver bij Stichting Vrienden van Rijndam, aan. “Hiervoor is het essentieel dat het centrum straks kan beschikken over innovatieve faciliteiten en de nieuwste technologieën. Om dit doel te realiseren, kunnen we alle oude en nieuwe Vrienden van Rijndam goed gebruiken”.

Langste knikkerbaan van Nederland

“Om de innovaties voor onze jonge patiënten mogelijk te maken, is geld van fondsen, bedrijven en particulieren nodig”, vertelt Verburg. Met extra financiering kan het ROeR een kinderlooplab en een proefwoning met de nieuwste domotica en robotica ontwikkelen. De wachtruimtes worden aantrekkelijk en interactief, met onder andere de langste knikkerbaan van Nederland, een muziektrap en een storywall. Rijndam wil daarnaast een ‘Assistive Technology’ lab creëren om innovaties in de praktijk te testen en samen met kinderen, bedrijven en onderwijsinstellingen (door) te ontwikkelen. Ook serious gaming met virtual en augmented reality en het nog effectiever coachen van ouders en kinderen in de thuissituatie met behulp van 360 graden camera’s behoort tot de wensen. “Stuk voor stuk innovaties en technologieën die de zelfstandigheid en participatie van kinderen bevorderen en een brug slaan tussen hun eigen omgeving en de therapiesetting”, licht de fondsenwerver toe. 

Doneren

Op het Innovatiefestival spraken onder andere Eva Eikhout, programmamaker en presentatrice bij BNN Vara, Dr. Ing. Laura Marchal-Crespo, Associate Professor TU-Delft en Prof. Dr. Ing. Heike Vallery, Hoogleraar innovatieve revalidatietechnologie Erasmus MC. In combinatie met een aantal presentaties van innovatieve bedrijven wisten zij de deelnemers, die reikhalzend uitkijken naar de komst van het ROeR, te inspireren. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden om te doneren op de website.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Vrienden van Rijndam