Normal_children-593313_1920

Het grootste onderwijsproject in Nederland op het gebied van digitale geletterdheid heeft het eerste jaar achter de rug. 89 basisscholen en middelbare scholen in Groningen hebben meegedaan aan het project, dat via leerkrachten de leerlingen digitaal vaardig wil maken. Dit meldt Economie Groningen. 

Het project biedt scholen in Groningen een belangrijke aanvulling op het onderwijsprogramma. Door de digitalisering en de snelle ontwikkelingen van technologieën is het voor scholen en leraren lastig om dit alles bij te benen en nieuwe digitale vaardigheden ook nog eens over te brengen aan de leerlingen.
 
Via dit nieuwe programma, ontwikkeld door Basicly, worden leerkrachten begeleid hierin, zodat ze alle nieuwe digitale vaardigheden aan hun leerlingen kunnen doorgeven. Het project geeft gelijke kansen voor elke leerling in het onderwijs. 
 
Afgelopen jaar zijn de eerste 89 scholen in het primair en voortgezet onderwijs begonnen met het traject. Zowel leerkrachten als leerlingen zijn enthousiast over het project. Het komende jaar treden meer scholen toe en uiteindelijk is het de bedoeling dat alle 120 scholen in de regio mee gaan doen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids