Normal_klas_lokaal_leeg_school_stoelen_tafels

De 13-jarige Flynn wordt door zijn moeder thuis gehouden vanwege de 'ziekmakende straling'. De jongen krijgt inmiddels al acht maanden thuis les van zijn moeder. Volgens de moeder heeft haar zoon last van Electro High Sensitivity, ofwel overgevoeligheid voor elektromagnetische straling. Dat meldt BN DeStem.

Volgens de moeder van de leerplichtige jongen is er op de Nederlandse scholen volop elektromagnetische straling door draadloos internet en het gebruik van mobieltjes. De 13-jarige zat tot begin dit jaar in groep 8 van basisschool De Wissel, een school voor speciaal onderwijs in Oosterhout. De moeder van de jongen moet er niet aan denken dat hij weer terug naar school gaat. “Welke school dan? Zo'n beetje alle scholen hebben wifi, hebben straling. Dan moet ik met Flynn naar het buitenland”, zegt de moeder.

De school toonde eerst begrip voor de situatie, maar geven nu aan dat de maat vol is. De leerplichtambtenaar maakt proces-verbaal op wegens 'absoluut verzuim'. “Dit is intriest. Een kind hoort op school te zitten. En wij als gemeente zullen er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen”, aldus gemeentewoordvoerder Frank Lambregts.

© Nationale Onderwijsgids