MboRijnland lanceert nieuwe praktijkleerroute binnen zorginstelling

Zorgpartners Midden-Holland in Gouda verwelkomt deze maand twintig studenten die mee gaan doen aan de nieuwe praktijkleerroute ‘Het Leerhuis’. Daar volgen de BOL-studenten een geheel praktische opleiding in een ouderenzorgcentrum. De studenten zijn van de opleidingen Verzorgende IG (VIG) en Verpleegkunde. De leerroute is de uitkomst van een samenwerking van mboRijnland, Zorgpartners Midden-Holland en het CIV Welzijn & Zorg. Dat meldt GGZ.

Op de locaties De Hanepraij en Savelberg, twee centra voor ouderenzorg in Gouda starten de studenten. Gezien de praktijk en theorie goed op elkaar aansluiten, is er gekozen voor een plek bij het zorgteam van de centra. Hierdoor krijgen de studenten direct te zien hoe de zorg in de praktijk wordt geleverd. Praktijkvoorbeelden zijn het uitgangspunt van de opleiding.

Praktisch leren

De studenten lopen elke week vier dagen mee in de leerwerkomgeving en gaan daarnaast één dag naar school. Vragen die tijdens de praktijklessen zijn ontstaan kunnen beantwoord worden in de theorielessen. Ook volgen zij een stage van vier uur per dag. Het leerproces wordt constant gemonitord tijdens gesprekken met werkbegeleider en docenten.

Studenten zijn positief over de diversiteit die hen wordt geboden in de leerroute. Zo zegt een student dat het leren in de praktijk het beste bij hem past. Een andere student vindt het fijn dat er meer begeleiding is tijdens het leertraject.

Door: Nationale Onderwijsgids