Deel noordelijke mbo-opleidingen houdt vast aan digitaal onderwijs

Het Noorderpoort College en het Alfa College, twee grote noordelijke mbo-scholen, blijven online onderwijs geven. Eerder werd al bekend dat onder andere het Graafschap College in Doetinchem en het Deltion College in Zwolle het nieuwe studiejaar beginnen met online lessen. Dit meldt MBO-Today.

Een jaar geleden presenteerde de MBO Raad een rapport over de lessen uit de coronacrisis. Daarin kwam naar voren dat er een wens was voor een mix van online en fysiek onderwijs. Niet alleen docenten, ook studenten stonden hierachter. Voor hen zou 40 procent online en 60 procent fysiek onderwijs het meest ideaal zijn.

Online onderwijs

Docenten mogen nu zelf bepalen welke onderdelen ze digitaal gaan behandelen. Het is de bedoeling dat studenten een halve tot een hele dag per week online les krijgen. De hoeveelheid online onderwijs verschilt per leerjaar en opleiding. 

Kleinere mbo-scholen in het noorden van het land, waaronder Terra, kiezen nu nog voor volledig fysiek onderwijs. Een woordvoerder van Terra geeft in een artikel van RTV Noord aan dat digitaal onderwijs in de toekomst wellicht aan de orde is, maar nu nog niet.

Door: Nationale Onderwijsgids