Mbo'ers blij: 'Onderwijskwaliteit mbo's omhoog door fysieke les'

Mbo'ers zijn blij met de heropening van hun scholen. Volgens Noah Hajji, voorzitter van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), is de eerste fysieke lesdag sinds de tweede lockdown "soepel" verlopen. De MBO Raad noemt de heropening "goed voor de studenten".

Vooral de onderwijskwaliteit is fysiek hoger dan online, meldden studenten aan de JOB. Dat komt doordat fysieke lessen beter zouden werken dan onlinelessen, maar ook doordat leerlingen elkaar in het echt kunnen ontmoeten, aldus Hajji. Veel studenten zeiden de afgelopen tijd dat hun prestaties lijden onder mentale klachten die werden veroorzaakt door het gebrek aan contact. "Het is daarom belangrijk dat studenten niet alleen in de banken zitten, maar veldwerk doen en interactief onderwijs krijgen."

Mbo-scholen waren sinds de tweede lockdown van 14 december grotendeels gesloten. Alleen voor praktijkonderwijs, toetsen en kwetsbare studenten waren de deuren geopend. Sinds maandag kunnen alle mbo-studenten weer een dag per week naar school. Daar blijven wel alle coronaregels van toepassing.

Door: ANP