Groningse mbo-studenten krijgen studiehulp via een app  Mr. Chadd

Studenten van Noorderpoort kunnen vanaf april gebruik maken van de online studiebegeleiding van Mr. Chadd. Noorderpoort is de eerste beroepsopleider die op deze manier vormgeeft aan gepersonaliseerd onderwijs voor haar studenten. Dit meldt Mr. Chadd.

Huiswerkbegeleiding binnen tien seconden

Via de app van Mr. Chadd kunnen studenten van Noorderpoort studievragen stellen. Binnen tien seconden worden zij dan van een passende uitleg voorzien, zodat zij weer verder kunnen met hun schoolwerk en hierdoor de motivatie om te leren vast kunnen houden. Studenten kunnen op deze manier ook in de avonduren een beroep doen op onderwijsassistentie en huiswerkbegeleiding.

Mr. Chadd biedt een online leerplatform en een app, waar inmiddels al 135.000 scholieren van verschillende leerniveaus gebruik van maken. De gebruikers van de app zijn binnen tien seconden verbonden met een gescreende, universitair geschoolde coach. Deze tutoren geven stapsgewijze uitleg, die na afloop wordt opgeslagen in een persoonlijk archief. Opgedane kennis gaat zo nooit verloren. De app sluit aan op iedere leermethode, doordat studenten foto’s mee kunnen sturen van hun boek.

Noorderpoort gaat met deze samenwerking mee in de trend van gepersonaliseerd onderwijs door het bieden van maatwerk. De samenwerking met Mr. Chadd is een pilot, waarbij gekeken wordt naar mogelijkheden voor de toekomst. Het roc werkt door middel van innovatieve pilots aan toekomstbestendig onderwijs. Hierbij richt Noorderpoort zich op een gedegen mix tussen klassikale en online lessen op afstand.

De onderwijsondersteunende diensten van Mr. Chadd worden vooral gebruikt voor het algemeen vormend onderwijs, zoals Nederlands, Engels en rekenen. Docenten worden tweewekelijks op de hoogte gehouden van de vragen die hun studenten stellen en de vorderingen die zij maken. Zo kunnen zij samen met Mr. Chadd het onderwijs nog meer op maat aanbieden, zowel in de klas, als thuis.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids