Noorderpoort en Innovam verbeteren met samenwerking de schadeherstelopleiding

Noorderpoort en Innovam hebben deze week hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De mbo-instelling en Innovam kunnen op deze manier de schadeherstelopleiding van Noord-Nederland nog meer verbeteren. Dat meldt het Noorderpoort.

BBL-studenten van het Noorderpoort krijgen op dit moment al theorielessen van docenten van Noorderpoort aangeboden op de locatie van Innovam in Assen. De praktijklessen worden gegeven door instructeurs van Innovam. Aankomend studiejaar gaan de eerstejaars BOL-studenten daar ook hun praktijklessen volgen. Vanaf de start van hun opleiding doen ze dan al praktijkervaring op.

Schadeherstelsector 

Noorderpoort en Innovam willen allebei jongeren de beste opleiding en voorbereiding geven tot een succesvolle carrière in de schadeherstelsector. De specifieke kwaliteiten in opleiden die Innovam en Noorderpoort beheersen worden nu samengevoegd.

Gebruikmaken van de nieuwste technieken 

Noorderpoort-directeur Marchel Arling is tevreden over deze samenwerking. “We willen onze studenten in een leeromgeving opleiden waarin ze gebruikmaken van de nieuwste technieken.” De BBL-studenten zijn al erg tevreden over de locatie, daarom was het logisch om nu ook de BOL-studenten daar onder te brengen. “Samen gaan we de vakkrachten van de toekomst opleiden en gaan we ons inzetten op om- en bijscholing van professionals binnen de sector”, aldus Arling.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk