Logo_mbo

David Hendriks uit IJmuiden strijdt om de landelijke titel van Mbo-uitblinker. Om aanspraak op deze titel te maken heeft de mbo-student van het ROC Horizon College stemmen nodig. Stemmen kan tot en met 8 november via www.ditismbo.nl of via www.horizoncollege.nl. David volgt momenteel de mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg bij het Horizon College op de locatie in Alkmaar. Dit meldt ROC Horizon College. 

Elk jaar kiest het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend onder de circa 11.000 mbo-studenten een uitblinker. Dit jaar is David gekozen en doet hij met circa veertig andere studenten van Nederlandse roc’s mee aan de landelijke finale. David is een natuurtalent in een moeilijk vakgebied: de psychiatrie. Als student van de opleiding Maatschappelijke Zorg (persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) begeleidt David tijdens zijn stage mensen met onder meer schizofrenie, autisme en borderline en krijgt hij met ingewikkelde situaties te maken. 

David weet het vertrouwen van zijn cliënten te winnen en voelen zij zich veilig bij hem. Met respect en geduld stimuleert en motiveert David cliënten. In moeilijke en heftige situaties kan hij met zijn humor en relativeringsvermogen een goede oplossing vinden. Dat hij dit op zo’n jonge leeftijd (21) kan, is bijzonder. David liep als één van de weinige studenten in het tweede leerjaar al stage in de psychiatrie. Normaliter mogen alleen derdejaars studenten dat doen. Daarnaast heeft hij als mbo’er een hbo-stageplaats verworven en dat is uniek. David heeft zijn stage gelopen bij RIBW K/AM, locatie De Boshoek in Velserbroek. Bij RIBW K/AM gaat hij ook zijn volgende stage lopen. 

De finale vindt donderdag 23 november plaats tijdens een groot gala in Apeldoorn. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 2500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Tot en met 8 november kan er op David worden gestemd via www.ditismbo.nl en www.horizoncollege.nl. 

(Dit is een advertorial)