Normal_cream-170439_960_720

Op woensdag 12 april geeft de Franse patissier Bruno Pastorelli een masterclass op het ROC van Amsterdam. Deelnemers zijn acht jonge talenten, die gelden als de beste patisserie-studenten van Nederland. Zij behaalden vorige maand een finaleplaats tijdens de Nederlandse kampioenschappen, de Skills vakwedstrijden in de Amsterdamse RAI. Dit meldt ROC van Amsterdam.

Ook koks specialiseren zich in patisserie. De jonge Nederlandse kampioen koken, Jason de Haan, sluit aan bij de masterclass. Hij wordt, samen met de winnares van het patisseriegedeelte van het NK, Iris Kleinjan, uitgezonden naar de Wereldkampioenschappen Skills in Abu Dhabi op 14 oktober.

Bruno Pastorelli komt uit Reims en staat bekend als een van de meest kundige en creatieve patissiers ter wereld. Hij voert de titel Meilleurs Ouvriers de France (MOF) en geeft wereldwijd masterclasses aan patissiers van 5-sterren hotels en 3-sterren restaurants. Pastorelli is werkzaam voor NMK Esbaco en samen besloten zij de toptalenten als extra prijs én stimulans voor het WK deze masterclass aan te bieden.

Deze masterclass is een unieke samenwerking tussen NMK Esbaco, Skills Netherlands en het ROC van Amsterdam. NMK Esbaco is een bedrijf dat niet alleen bakproducten maakt voor de industrie en de retail, maar ook nieuwe concepten bedenkt. Het bedrijf werkt veel samen met studenten en ondersteunde de vakwedstrijden met ingrediënten en inhoudelijke vakkennis.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids