Logo_worldskills1

Vanaf 12 augustus strijden 35 Nederlandse deelnemers in de WorldSkills in Brazilië. De Nederlandse deelnemers zijn voornamelijk mbo-studenten. In totaal strijden ruim 1200 kandidaten uit 75 landen in 50 beroepen voor de wereldtitels. Dat meldt de MBO Raad.

De Nederlandse studenten participeren in dertig beroepen, waaronder tuinaanleg, mobiele robotica en verpleegkunde. Er zijn vier wedstrijddagen waarin de kandidaten diverse opdrachten moeten uitvoeren in hun eigen vakgebied. De afgelopen maanden zijn de deelnemers getraind en begeleid door experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen.

De 35 kandidaten werden vorig jaar Nederlands kampioen tijdens de mbo-vakwedstrijden van 'Skills Heroes', 'Vakkanjers' en Branchevereniging VHG. Hierdoor hebben de winnaars zich gekwalificeerd voor WorldSkills. De mbo-vakwedstrijden gaan vanaf september weer op 90 procent van de de mbo-scholen in Nederland van start. De winnaars van deze wedstrijden kunnen zich kwalificeren voor EuroSkills eind 2016 in Zweden. De volgende WorldSkills is in 2017. 

© Nationale Onderwijsgids