Logo_logo_logo_skills_heroes

Tijdens de voorronden van de vakwedstrijden Bouw gingen mbo-studenten de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de beste vakman is op het gebied van timmeren, metselen en tegelzetten. Student Rick Lammerink van de ROC van Twente is de overall winnaar geworden van de vakwedstrijden Bouw met 542 punten. Lammerink gaat daardoor in maart naar de finale van Skills Heroes in de strijd voor het Nederlands kampioenschap. Dat meldt het ROC van Twente.

De beste tegelzetter is Arno Juffer van het Deltion College. En Robin van Hoof van ROC Ter Aa mag zich de beste metselaar noemen. De opdrachten werden door Skills Netherlands aangereikt. Zo moest de timmerman een uitslag met inwendige en uitwendige hoeken maken. De metselaar en tegelzetter kregen allerlei figuren voorgeschoteld die in het werkstuk moeten worden verwerkt. Dit alles moest er natuurlijk netjes en strak uitzien, maar de tijdsdruk maakte het erg moeilijk, waarbij de wil om te winnen ook wel enige druk gaf.

De organisatie van de wedstrijden werd jaar ondersteund door vijf mbo-studenten van de opleiding Facilitair Leidinggevende aan het ROC van Twente. Voor deze vakwedstrijden regelden zij alle facilitaire zaken, zoals catering, meubilair en slaapplaatsen voor de deelnemers. In de aanloop naar deze wedstrijden moesten zij alles regelen en verwerken in het draaiboek.

Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden dé kans om hun vaktalent te laten zien. Op elk vakgebied mag per ROC één kandidaat worden ingeschreven. In totaal hebben zich twaalf ROC’s uit Nederland aangemeld. Bij de kampioenschappen in Rijssen konden zes timmerlieden, drie metselaars en drie tegelzetters zich plaatsen voor de Skills Heroes finale in maart 2016. De uiteindelijke winnaar vertegenwoordigt in december 2016 Nederland op zijn/haar vakgebied tijdens EuroSkills in Göteborg, Zweden.

© Nationale Onderwijsgids