Normal_make_up_opmaken_oogpotlood

Veertien leden van de Tweede Kamer beginnen Prinsjesdag met een bezoek aan talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten. De parlementariërs zijn uitgenodigd om hun kapsel of make-up te laten verzorgen door excellente mbo'ers. Twee nationaal kampioenen maken deel uit van het make-over team: kapster Sanne Appelboom en schoonheidsspecialiste Lotte van Wandelen. Beiden kwalificeerden zich tijdens de nationale finale van de Skills Heroes vakwedstrijden eerder dit jaar voor deelname aan WorldSkills 2015. Dit 'WK voor beroepen' vond vorige maand plaats in Brazilië. Samen met 33 andere jonge Nederlandse vakkampioenen maakten Sanne en Lotte deel uit van Team Nederland. Dit meldt Skills Heroes.

De derde dinsdag in september, Prinsjesdag, is een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek. Dit is het startsein voor het nieuwe parlementaire jaar. Vorig jaar liet onderwijsminister Bussemaker zich op Prinsjesdag kleden door mbo-studenten van Summa Fashion uit Eindhoven en het SintLucas in Boxtel. Ook dit jaar willen mbo-toppers hun vakmanschap laten zien. Inmiddels hebben veertien leden van de Tweede Kamer zich aangemeld, ter voorbereiding op hun bezoek aan de Ridderzaal. De studenten zijn zowel ambassadeurs voor hun vak, als voor het mbo. Zij laten zien hoeveel talent ons land rijk is en dat Nederland simpelweg niet kan zonder goede vakmensen.

Het make-over moment wordt georganiseerd door de ANKO (de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie), Aveda The Hague, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Skills Netherlands.

© Nationale Onderwijsgids