Studenten ROC van Twente lieten hun talent zien tijdens PAN Amsterdam

Studenten van de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie van ROC van Twente hebben onlangs hun talent mogen laten zien op de PAN Amsterdam. De PAN is een internationale beurs voor kunst, antiek en design. De studenten van ROC van Twente mochten een deel van de beursorganisatie op zich nemen. Zo hebben ze zelf een stand ontworpen en ontwikkeld om kunst te presenteren en deze ook helemaal opgezet en bemand. Dat meldt het ROC van Twente. 

In het pilotproject nam het team studenten van ROC van Twente deel met een door henzelf ontwikkelde en ontworpen stand. Op deze wijze werd aan de studenten de mogelijkheid geboden kennis op te doen, de betekenis en waarde van kunst te doorgronden en alle aspecten van de kunstbeurs te ontdekken en in praktijk te brengen. Naast ROC van Twente deden ook ROC van Amsterdam en Firda mee. De ambitie van PAN is de kunstbeurs als verbindend fenomeen structureel in het opleidingsaanbod op te nemen en ieder ROC in Nederland de kans te bieden aan een beurs deel te nemen. 

Stand met kunstcreaties 

Eén van de studenten was Marith Aksan. Ze volgt de opleiding Intercedent aan ROC van Twente. Ze bemande de stand met de kunstcreaties.

Verhalen achter kunstwerken vertellen 

"Ik mocht de kunst presenteren. Het leuke daaraan vond ik om de verhalen achter de kunstwerken te vertellen. Hoe mensen hun gevoelens hebben geuit in de kunst die ze gemaakt hebben. Het connectie maken met de bezoekers en zoveel nieuwe mensen ontmoeten heeft mij enorm geholpen om uit mijn comfortzone te stappen en verder te groeien in mijn social skills", aldus Marith. 

Door: Nationale Onderwijsgids