Logo_logo_horizon_college

Mbo-leerlingen die lessen volgen in het buitenland, een internationale stage lopen of via internet samenwerken met leerlingen uit EU-landen; dit onderwijsproject van het ROC Horizon College is genomineerd voor de Orange Carpet Award 2016. EP-Nuffic brengt met deze verkiezing bijzondere initiatieven op het gebied van internationalisering in het onderwijs onder de aandacht. Dinsdag 22 maart wordt bekendgemaakt of het Horizon College ook daadwerkelijk de Orange Carpet Award in ontvangst mag nemen. Dat meldt het Horizon College.

Dit jaar is er een recordaantal inzendingen, 67 in totaal. EP-Nuffic heeft hieruit acht internationale onderwijsprojecten genomineerd vanuit het primair, voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Per onderwijssector wordt een favoriet gekozen. Vanuit het mbo-onderwijs zijn het Horizon College en het MBO College Centrum (onderdeel van ROC van Amsterdam) voorgedragen.

Bij het voorgedragen EMEU-project (Engineering Mobility in Europe) zijn de mbo-opleidingen Techniek en ICT betrokken en wordt er met tien partners uit zes EU-landen samengewerkt. Frans van Schaik, coördinator internationalisering van het Horizon College, is verheugd met de nominatie. “Het betekent dat we goed op weg zijn om leerlingen een kans te geven internationaal actief te zijn. Ze kunnen hierdoor beter concurreren op de internationale arbeidsmarkt. Daarnaast maakt het leerlingen flexibeler, zelfstandiger en groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling.”

In april wordt een vervolgproject ingediend, EMEU4ALL. Bij goedkeuring van deze aanvraag gaan ook teams uit de overige onderwijssectoren van het Horizon College internationale studieonderdelen en virtuele opdrachten ontwikkelen. 

© Nationale Onderwijsgids