Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van onderwijs hebben kennisgemaakt met de nieuwe voltallige Onderwijsraad. Sinds 1 januari bestaat de Onderwijsraad uit nieuwe leden. De Onderwijsraad is een onafhankelijk college dat de regering en de Kamer, gevraagd en ongevraagd, adviseert over hoofdlijnen van beleid en wetgeving op het gebied van het onderwijs. Dit meldt de Onderwijsraad.
Vrijdag waren minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker uitgenodigd om kennis te komen maken met de nieuwe leden van de Onderwijsraad. Deze leden zijn per 1 januari werkzaam bij het adviescollege. Zij zijn, met instemming van de ministerraad, aangesteld voor de periode 2015-2018. De raad bestaat uit tien leden en vier geassocieerde leden. Henriëtte Maassen van de Brink is de nieuwe voorzitter.
Tijdens de voorstelronde praatten de raadsleden met de bewindslieden over het werkprogramma van de raad. Er werd onder meer stilgestaan bij het adviesproject 'Kwaliteitscultuur in het hoger onderwijs'. De raad kijkt bij dit project, op verzoek van de minister, naar de vraag hoe de kwaliteitscultuur in het hoger onderwijs versterkt kan worden. Tevens buigt de Onderwijsraad zich momenteel over de vraag hoe de onderwijskwaliteit in bredere zin zichtbaar gemaakt kan worden. De Eerste Kamer heeft de raad gevraagd deze vraag te onderzoeken. Tot slot hebben de raadsleden en de bewindslieden het nog gehad over het Huis van het Onderwijs. In het Huis van het Onderwijs moet de adviesrol, het delen van kennis en de dialoog over onderwijs samen gaan komen. Het huis is een initiatief van de Onderwijsraad, die op deze manier de verbinding met de (onderwijs)praktijk wil versterken.
© Nationale Onderwijsgids