Prijzen Prinses Christina Klassiek Concours 2023 uitgereikt

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden reikte op zaterdagmiddag 22 april de prijzen uit tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. De finale vond plaats in Amare in Den Haag. Prinses Margriet is lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours. Dat meldt het Koninklijk Huis. 

Ruim 300 jonge musici hebben dit jaar deelgenomen aan de voorrondes van het Klassiek Concours. Hiervan zijn zes toptalenten geselecteerd voor de finale waarin zij optreden voor jury en publiek. Juryvoorzitter dit jaar is dramatisch sopraan Francis van Broekhuizen. Na het juryberaad reikte Prinses Margriet de prijzen uit.

Kennismaking met muziek 

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en De Muziekwedstrijd voor de allerjongsten is het Prinses Christina Concours een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: MajankaFotografie