Gratis energiebesparende middelen en advies voor studenten in Amstelveen

Om studenten die in Uilenstede wonen te helpen meer grip te krijgen op hun energielasten biedt de gemeente, in samenwerking met DUWO (studentenhuisvesting) en huurdersorganisatie VBU, gratis energiebesparend advies en producten. Alle studenten zijn per brief over de actie, die deze week van start is gegaan, geïnformeerd. Het bedrijf Klimaatroute heeft opdracht gekregen dit project uit te voeren. Dat meldt de gemeente Amstelveen.

Ook studenten hebben te maken met hoge energiekosten en vaak moeite met het betalen van de rekening. Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Met dit project verschaffen we studenten meer inzicht in de energiekosten en helpen we met het verlagen van hun energierekening. Naast bewustwording draagt dit project bij aan energiebesparing en meer comfort in huis.”

Energiebesparende producten 

Nadat de studenten een afspraak hebben gemaakt geven de adviseur en coach in een gesprek tips om energie te besparen. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk studenten bij dit gesprek aanwezig zijn, aangezien besparen veel met bewustzijn en gedrag te maken heeft. Daarna zoekt de adviseur in samenspraak met de studenten en de DUWO-beheerder geschikte energiebesparende producten uit. De producten worden meteen gemonteerd en zijn klaar voor gebruik. Het gaat om producten zoals deurdrangers, radiatorontluchters, waterbespaarders voor de kranen en ledlampen. Het gesprek plus de installaties duurt circa één tot twee uur. Daarna wordt er direct op de energiekosten bespaard.

Door: Nationale Onderwijsgids