Logo_download
Woensdag zijn in Dierenpark Amersfoort de Gezonde Schoolkantine Schalen 2014 van het Voedingscentrum uitgereikt. Eén van de winnaars is ROC Mondriaan in samenwerking met onderwijscateraar Cormet Campuscatering. De prijs werd uitgereikt door tv-maker Eddy Zoëy. De uitreiking was onderdeel van de Schoolkantine Sterrendag, georganiseerd door het Voedingscentrum. De feestelijke Sterrendag in Dierenpark Amersfoort is bedoeld als aanmoediging voor alle scholen die aan de slag zijn met De Gezonde Schoolkantine.  
 
Op twee campussen werken ROC Mondriaan en Cormet Campuscatering sinds enige tijd samen door meer gezonde voeding in de kantine te verkopen, onder de noemer ‘’Gezonde Schoolkantine’’. De voeding bestaat uit 75% producten die voorkomen in de Schijf van Vijf zoals broodjes met verantwoord beleg, verse smoothies en sappen, groenten en fruit. Het aanbod snoep, koek, chips en chocolade zowel in de automaat als aan de balies is drastisch verminderd. 
 
Beide partijen vinden dat je pas echt kan spreken over een gezonde schoolkantine, als niet alleen het aanbod 75% gezond is, maar als er ook 75% gezonde aankopen worden gedaan. Daarom wordt er hard gewerkt aan goede communicatie om studenten en medewerkers te verleiden tot het kiezen voor producten die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Er zullen regelmatig acties gedaan zoals life en cooking spektakels rondom verse streekproducten, week- en maandacties gericht op gezonde aankopen en extra spaarmogelijkheden (positieve beloning) bij aankoop van een gezond product.
 
Het is de bedoeling dat bij gebleken succes, op termijn uiteindelijk studenten en medewerkers op álle vijf Mondriaancampussen van een ‘’Gezonde Schoolkantine’’ gebruik gaan maken.
 
© Nationale Onderwijsgids