Studenten ROC Mondriaan winnen internationaal goud op AEHT-congres

Twee studenten van ROC Mondriaan, Thyra Siemerink (19) uit Den Haag en Domenique Geeve (19) uit Rotterdam, wonnen afgelopen week beiden een gouden medaille tijdens het congres van de AEHT, de European Association of Hotel and Tourism schools dat jaarlijks wordt gehouden. Thyra is vierdejaars student van de International Hotel and Management School en werd eerste in het wedstrijdonderdeel Frontoffice. Domenique is derdejaars bij de opleiding Travel & Hospitality bij de School voor Toerisme en Recreatie en werd eerste in het wedstrijdonderdeel Tourist Destination. Dit meldt ROC Mondriaan.

Vanwege de wereldwijde coronapandemie was deze editie van het AEHT-congres online. De wedstrijden zijn desondanks zeer professioneel verlopen en brachten dezelfde spanning met zich mee als de live wedstrijden. Vanuit ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan in Den Haag hebben de studenten vijf dagen intensief – maar coronaproof – samengewerkt met elkaar. Hierbij waren twee coaches van de school aanwezig. De prijsuitreiking werd live gestreamd vanuit Portugal, dit jaar het land van de organiserende school. Aan de competitie van het AEHT-congres doen jaarlijks ruim 600 studenten en docenten uit 28 landen mee.

Juryrapport

De jury was erg te spreken over de twee studenten. Over Thyra Siemerink schreef ze: “Veel lof voor Thyra Siemerink, ze was ontzettend goed voorbereid op de wedstrijd. Ze kan zó aangenomen worden in een hotel.”

Ook over Domenique Geeve was de jury enthousiast: “Domenique presenteerde met haar Sloveense teamgenoot een lumineus idee voor ‘Tourism after Covid19’ op de bestemming IIsland. Zij bedachten een app die ervoor zorgt dat de bezienswaardigheden in IJsland kunnen worden bezocht zonder dat er teveel bezoekers op één punt zijn. Doel is om ‘overtourism’ te voorkomen maar ook om social distancing mogelijk te maken. De app geeft de toerist kortingen op plaatsen waar het op dat moment rustig is waardoor de toeristen zich beter verspreiden. En door het maken van duurzame keuzes werden de kortingen in de app ook nog verhoogd. Dit innovatieve idee kunnen ze zo verkopen aan de IJslandse overheid.”

Door: Nationale Onderwijsgids