Normal_lassen34534

In het laslokaal van de opleiding Werktuigbouwkunde van ROC Friese Poort in Emmeloord wordt gebouwd. Dit keer echter niet door studenten. Terwijl de leerlingen op vakantie zijn, worden de lasapparaten vervangen en nieuwe voorzieningen aangebracht. Zo kan het lokaal weer aan de huidige eisen van de beroepspraktijk voldoen. Dit meldt ROC Friese Poort. 

Wanneer de nieuwe lasapparatuur geïnstalleerd is, kan het ROC op alle niveaus, van 1 tot en met 4, instructie voor lassers verzorgen. Dit is onder meer nodig, omdat het ROC Friese Poort in september ook het cursusaanbod van de Stichting Vakopleiding Zuyderzee College overneemt. De studenten en medewerkers van metaalbedrijven kunnen na de aanpassingen in een goed geoutilleerd laslokaal opgeleid worden voor diploma's die erkend worden door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).
 
Daarnaast wordt er ook een nieuwe luchtbehandeling geplaatst in het lokaal. De lucht in het lokaal wordt gezuiverd en door middel van recirculatie wordt de warmte hergebruikt. Er is ook nieuwe LED verlichting aangebracht.
 
© Nationale Onderwijsgids