Logo_logo_logo

Het Winkelcentrum Zaailand werd op vrijdag 14 november gevuld met jonge ondernemers. Naast de reguliere winkels stonden er 11 kraampjes die werden bemand door studentondernemers van Nordwin College uit Leeuwarden en van Friese Poort uit Sneek. Winnaar van deze drukbezochte markt is het studenten bedrijf Skriby dat met de laptopsticker een oplossing biedt voor rondslingerende memo briefjes. 

De tweede prijs ging naar het studentenbedrijf PEN-Tastic, een pen en marker ineen. Als derde kwam Frisian Fresh met hun geurende pomplebleden uit de bus. Ook de overige studentbedrijven hadden een hoger niveau dan vorig jaar, volgens de jury. Die ook constateerde dat het enthousiastme van alle teams zeer hoog was.
 
Op alle verdiepingen in Winkelcentrum Zaailand te Leeuwarden waren kraampjes te vinden, waardoor er een gezellige drukte in de binnenstad van Leeuwarden heerste. De samenwerking tussen Winkelcentrum en Jong Ondernemen geeft studenten de ruimte om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.
 
De studentondernemers werden beoordeeld door een jury, bestaande uit: Edith Copini (voorzitter winkelcentrum Zaailand) Henk Krikke (directeur Maakfabriek)en Marlise Vroom (eigenaar Vroom’s Communicatie). Deze jury reikte aan het eind van de middag de prijzen uit voor de studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigden. 
 
 © Nationale Onderwijsgids