Logo_roc_friese_poort_logo

De opleiding Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort in Drachten zal zijn intrek nemen in wat het duurzaamste schoolgebouw van Nederland moet worden. Het pand is op dit moment in aanbouw. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Een duurzaam gebouw moet aan strenge eisen voldoen. Het wordt volgens de normen van BREEAM-NL op het gebied van duurzaamheid gecontroleerd. BREEAM-NL is een instrument om integraal de duurzaamheid van onder andere nieuwe gebouwen te meten en te beoordelen. “Er is geen andere school die de score 'excellent' heeft voor duurzaamheid. Toch mooi dat die niet in Amsterdam of Maastricht staat, maar hier op de Campus Drachten”, zegt Jaap van Bruggen, die namens de Friese Poort verantwoordelijk is voor het bouwproject.

De opleiding Zorg en Welzijn van de Friese Poort is al druk bezig met werken aan zijn duurzame imago. Zo beschikken ze over leenfietsen voor studenten en docenten. “Bij zo'n duurzaam gebouw hoort vanzelfsprekend duurzaam gedrag. Als personeel en studenten gaan we langzaam maar zeker werken aan een gezonde en duurzame school”, zegt opleidingsmanager Wietze Knol.

© Nationale Onderwijsgids