Kinderopvangorganisaties Tilburg maken zich nog geen zorgen om de mazelen

Kinderopvangorganisaties uit Tilburg maken zich geen zorgen over een toekomstige mazelenuitbraak. Twee grote opvangorganisaties geven wel aan de situatie goed in de gaten te houden. Mocht de mazelen wel uitbreken, dan zijn er duidelijke protocollen beschikbaar. Dat meldt Omroep Tilburg.

Alle medewerkers bij kindercampus de Vlashof weten wat ze moeten doen als er een kind de mazelen heeft. Als een kind besmet raakt, dan neemt de kindercampus direct contact op met de GGD, aldus directeur Susan Smits.

Kinderen die niet meedoen aan het Rijksvaccinatieprogramma 

Kindercampus de Vlashof, met meerdere locaties in Tilburg, heeft kinderen op de opvang zitten die niet meedoen aan het Rijksvaccinatieprogramma. “We weten welke kinderen er niet gevaccineerd zijn, dus die ouders brengen we bij een eventuele uitbraak als eerste op de hoogte”, aldus Smits.

Bij Kinderstad, een andere kinderopvangorganisatie, krijgen niet alle kinderen vaccinaties. “Bij iedere intake wordt er aan de ouders gevraagd of kinderen meedoen aan het vaccinatieprogramma”, stelt bestuurslid Annemie Martens.

Eventuele uitbraak van mazelen 

Kinderstad breidt zich niet specifiek voor op een eventuele uitbraak. Het hygiënebeleid is streng. Handen wassen gebeurt vaak, de ruimtes binnen de kinderopvang worden goed schoongemaakt en de bedden krijgen dagelijks een schoon dekbed.

In andere regio’s zijn er wel al een aantal gevallen van mazelen bij kinderen en volwassenen bekend. In Tilburg is dat nog niet het geval. De kinderopvang is in ieder geval goed voorbereid mocht er een uitbraak komen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk