'Water uit de kraan, goed gedaan' is boodschap Nationale Kraanwaterdag

Woensdag 27 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser met de boodschap ‘Water uit de kraan, goed gedaan!’ Dat meldt Kraanwaterdag.nl

Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit een interactieve animatie en digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen in het lokaal. Er is materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

Kraanwaterdagles 

Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag maak je bovendien kans op een Kraanwaterdagles van een échte waterexpert. Doe jij met jouw basisschool of bso mee aan Nationale Kraanwaterdag? Meld je groep(en) dan vóór woensdag 13 september aan via kraanwaterdag.nl.

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Nationale Kraanwaterdag wordt ondersteund door vele landelijke, regionale en lokale partners waaronder Gezonde School, JOGG, Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids