Normal_leraren_krijgen_voorrang_bij_wooncomplex_in_utrecht

Leraren in Utrecht krijgen voorrang bij een nieuw wooncomplex in de nieuwbouwwijk De Nieuwe Defensie. Het is voor het eerst dat docenten in Utrecht van de voorrangsregeling gebruik kunnen maken, maar ze moeten wel aan strenge voorwaarden voldoen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De 64 sociale huurappartementen in wooncomplex De Generaal worden met voorrang gebouwd voor leraren, agenten en verpleegkundigen. Voorwaarde voor docenten om hiervoor in aanmerking te komen is dat ze in het primair of voortgezet onderwijs werken of op het mbo moeten werken. Dat betekent dat ondersteunend onderwijspersoneel of medewerkers in de kinderopvang hier geen recht op hebben. Ook moeten ze een jaarcontract of contract voor onbepaalde tijd hebben en minimaal 24 uur per week werken ín Utrecht.

Woningnet

Voordat ze van de regeling gebruik kunnen maken, moeten ze zich aanmelden bij uitvoeringsorganisatie het Vierde Huis. Omdat een aanmelding pas na vier tot zes weken verwerkt is, hadden docenten tot maandag de tijd om zich te registreren. Woningnet zet op 24 juni de advertenties van de woningen online. Aan het einde van komende zomer zijn de appartementen klaar.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky