Normal_smartphone_telefoon_social_media

De Kindertelefoon viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. In aanloop naar dit jubileum is de organisatie op zoek naar mooie, ontroerende, grappige of indrukwekkende gesprekken uit de afgelopen 40 jaar. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Je hart luchten, je hoofd weer op orde krijgen of gewoon even verdrietig of blij zijn. Al bijna 40 jaar kunnen kinderen met de vrijwilligers van De Kindertelefoon praten en tegenwoordig ook chatten. Dat kan over van alles gaan: van scheiden tot school, van vriendschap tot verwaarlozing.

Campagne

In het kader van haar jubileum, is de organisatie op zoek naar mensen die met De Kindertelefoon gebeld of gechat hebben en hun ervaring over dat gesprek willen delen. Op basis van een aantal van de verhalen, wordt een campagne ontwikkeld waarmee de waarde van De Kindertelefoon zichtbaar wordt gemaakt. Deze campagne wordt later dit jaar gelanceerd.

400 gesprekken

De Kindertelefoon begon in 1979 als een lokaal initiatief van een groepje Amsterdamse ouders. Inmiddels is het dé plek in Nederland waar kinderen elke dag gratis vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving. Anno 2019 voert De Kindertelefoon 400 gesprekken per dag.

Het inzenden van verhalen voor de campagne kan tot en met woensdag 20 maart 2019 via www.kindertelefoon.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids