Normal_rss_entry-158296

Kinderopvang Het Kinderstraatje in Almere is bij de Raad van State in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter over de stint. De rechter bepaalde vorige week dat de elektrische bolderkar terecht van de openbare weg is gehaald, maar volgens de advocaat was er geen sprake van een eerlijk proces.

De rechter bepaalde vorige week dat de elektrische bolderkar terecht van de openbare weg is gehaald in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek naar de veiligheid van het voertuig. Het is niet gebruikelijk om in beroep te gaan na een kort geding met zogeheten voorlopige voorzieningen, maar volgens de advocaat was er geen sprake van een eerlijk proces.

Advocaat Werner van Bentem verwijst onder meer naar een 'aanvullende verklaring' waarop de rechter zich heeft gebaseerd, zo bleek uit het vonnis. Deze verklaring was evenwel niet ingebracht door een van de partijen in het proces. Ook komt de raadsman terug op de volgens hem tegenstrijdige en onjuiste informatie die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaf rondom het melden van wijzigingen in het ontwerp.

Door: ANP