Hoger beroep over Stint want gesteggel over schadevergoeding kinderopvang

Branchevereniging BK heeft namens 170 kinderopvangorganisaties beroep aangetekend tegen het besluit om de Stint van de weg te halen. Op 27 september vond het hoger beroep plaats bij de Raad van State. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Afgelopen maart sprak de rechtbank van Groningen zich al uit over deze zaak. Het verbod op de Stint, dat is ingesteld na het ongeluk in Oss in 2018, was volgens de rechter “onzorgvuldig tot stand gekomen.” Dat had er deels mee te maken omdat de Stint bij de introductie in 2011 al niet voldeed aan de eisen om als bijzondere bromfiets de weg op te mogen.

Branchevereniging BK was toen erg opgelucht over de uitspraak. “Opluchting overheerst, maar geen blijdschap, want het ongeluk in Oss blijft een tragedie.”

Vervangend vervoer

Naar aanleiding van die uitspraak nodigde BK het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uit om te praten over een schadevergoeding. De kinderopvangorganisaties hadden namelijk veel kosten gemaakt omdat de Stint van de weg was gehaald en zij vervangend vervoer voor hun kinderen zelf moesten regelen. 

Uitspraak volgt

Het ministerie heeft dat verzoek genegeerd en is bij de Raad van State in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter. De uitspraak volgt nog op een later moment. 

Door: Nationale Onderwijsgids