Normal_vaccineren_inenten_baby

Er is nogal wat te doen rondom vaccineren. De vaccinatiegraad daalt, terwijl er aan de ene kant wordt gesprokken over risico’s op ziekte uitbraken heeft een ander deel van Nederland het over overdreven bangmakerij. In allerlei programma’s worden verhitte discussies gevoerd tussen pro- en antivaxxers. Je bent voor of je bent tegen. Maar tot een zinnig gesprek lijkt het niet te komen. In NieuwLicht gaat Tijs van den Brink een poging doen om beide kanten met elkaar te laten praten, met een poging tot een oplossing. Dit meldt de EO. 

Te gast is Pauline Bijster, journalist. Ze beschreef haar twijfels bij het vaccineren van haar laatste kind en werd tot haar grote schrik beschimpt en bedreigd; Willemien Holsappel verloor haar dochter aan kinkhoest, maar wil toch dat vaccinatie een vrije keuze blijft; Hedwig te Molder is hoogleraar communicatiewetenschap en vindt dat kritische vragenstellers worden verward met anti-vaxxers; Ruud Coolen van Brakel, directeur van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik pleit voor verplicht vaccineren bij een gevaar voor de volksgezondheid.

Het programma NieuwLicht: Moet vaccineren een vrije keuze blijven is op zondag 28 oktober om 22.40 uur te zien op NPO 2.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids