Dit zijn de best betaalde stages van 2020

Stagevergoedingen zijn dit jaar, ondanks de coronacrisis, wederom gestegen. Dat blijkt uit het onderzoek van online banenplatform Magnet.me naar 1.117 stages. Het jaarlijkse onderzoek laat zien dat, in vergelijking met voorgaande jaren, bedrijven nog steeds bereid zijn om een royale vergoeding neer te leggen voor stagiaires, maar dat het aantal stageplekken sinds de coronacrisis fors is gedaald. De best betaalde stages zijn nog steeds te vinden in de advocatuur. Dit meldt Magnet.me.

46 procent minder stages in coronacrisis

Van maart tot en met oktober 2020 werden er in Nederland 46 procent minder stages aangeboden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De grootste daling van het aantal stages was, niet verrassend, in de horecasector. Werkgevers in die branche boden sinds de uitbraak van de coronacrisis maar liefst 92 procent minder stages aan dan vorig jaar. De sectoren logistiek (-71 procent) en finance (-57 procent) hebben ook een fiks aantal stageplekken geschrapt. Opvallende stijger was echter de overheid. Die bood sinds de coronacrisis 66 procent meer stages aan vergeleken met vorig jaar. 
 

Gemiddelde stagevergoeding iets gestegen

Waar het aantal stagevergoeding drastisch is gedaald, is de gemiddelde stagevergoeding iets gestegen van 477 euro vorig jaar naar 505 euro per maand. De hoogste stagevergoedingen worden net als in de afgelopen twee jaar uitbetaald in de advocatuur, hoewel de gemiddelde stagevergoeding in die sector licht daalde met ongeveer 5 procent. 
 

Top 10 best betaalde stages

Hoewel de meeste studenten niet een stage lopen vanwege de stagevergoeding, is het natuurlijk wel een mooie bijvangst. Het laat ook zien dat werkgevers flink bereid zijn om de juiste studenten aan zich te binden om hen mogelijk daarna ook vast te leggen voor een eerste baan. Net als vorig jaar staat Andersson Elffers Felix bovenaan de top 10 van best betaalde stages met een gemiddelde stagevergoeding van 1.650 euro. Maar ook bij de Europese Rekenkamer verdien je als stagiair niet slecht: 1.350 euro per maand. FMCG multinational Procter & Gamble legt 1.230 euro neer voor zijn beste stagiaires. 
 

Over Magnet.me

Magnet.me is een innovatief online carrièrenetwerk voor studenten en young professionals met 0 tot 7 jaar werkervaring. Magnet.me is opgericht door Vincent Karremans (34), Freek Schouten (35) en Laurens van Nues (33) toen zij nog studeerden. Inmiddels heeft Magnet.me meer dan een kwart miljoen gebruikers. Magnet.me is daarmee de grootste carrièrewebsite voor studenten en young professionals in Nederland en ook actief in het Verenigd Koninkrijk.  Klik hier voor het gehele onderzoek van Magnet.me.
 
Door: Nationale Onderwijsgids