Normal_rss_entry-170286

Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten gaan bekijken hoe het kan dat Antilliaanse jongeren die in Nederland komen studeren vaak geen diploma halen. Daartoe hebben de vier landen vrijdag een werkgroep in het leven geroepen. Dat maakte minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs bekend tijdens haar werkbezoek aan Curaçao.

De noodklok over de uitval van de studenten werd eerder geluid door bestuursvoorzitter Ron Bormans van Hogeschool Rotterdam. Jaarlijks komen er ongeveer duizend Antilliaanse jongeren naar Nederland om te studeren, waarvan ongeveer tweehonderd naar de Hogeschool Rotterdam.

Bormans constateert dat driekwart van hen de eindstreep niet haalt, volgens hem onder meer als gevolg van een taalbarrière en cultuurverschillen. De school heeft laten weten te stoppen met het werven van jongeren uit de overzeese gebieden.

De werkgroep, die over een half jaar conclusies trekt, gaat zaken in kaart brengen waardoor de overgang van Antilliaanse studenten naar het Nederlandse onderwijs soepeler gaat.

Door: ANP